choklad mousse
Hej!
idag har det typ varit en vanlig dag förutom att vi hade sovmorgon för att det inte var någon mat och meny:)
igår när jag kom hem så gjorde jag choklad mousse:) och den var super god!
här är receptet:

100 g mjölkchoklad
2 äggulor
50 g mörk choklad
1/2 dl hasselnötter eller rostade solrosfrön
jag tycker det ska vara mindre nötter men det bror ju på vad man själv tycker;)
idag har det typ varit en vanlig dag förutom att vi hade sovmorgon för att det inte var någon mat och meny:)
igår när jag kom hem så gjorde jag choklad mousse:) och den var super god!
här är receptet:

Ingredienser
8 små glas
2 dl Arla Ko vispgrädde100 g mjölkchoklad
2 äggulor
50 g mörk choklad
1/2 dl hasselnötter eller rostade solrosfrön
Gör så här
Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i lite av grädden och sedan resten. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. Garnera med lite hackad choklad och ev mynta. Tips Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.jag tycker det ska vara mindre nötter men det bror ju på vad man själv tycker;)
Kommentarer
Trackback